Cara ngabius

Numutkeun ruang lingkup sareng sifat pangaruh tina ubar bius, metode anesthesia ayeuna diklasifikasikeun sapertos kieu.

(1) analgesia akupungtur sareng bius tambahan
Mangrupikeun metode anesthesia khusus anu dikembangkeun numutkeun pangalaman akupungtur sareng akupingur dina ubar tradisional Tionghoa pikeun ngagentos nyeri. Ayeuna, anu paling sering dianggo nyaéta akupungtur awak sareng
Anesthesia ceuli akupungtur.

(2) bius umum
1. Anesthesia anu diseuseup Anestetik lebet ngalangkungan irung sareng sungut, ngalangkungan saluran pernapasan kana alveoli, teras kana sirkulasi getih, sareng akhirna ka roh pusat
Penghambat sistem ngahasilkeun kaayaan anestesi. .
2. Anesthesia Anesthesia Noninhalable asup kana awak ngaliwatan perfusi intravena, otot, atanapi rektum, sahingga nyababkeun sistim saraf pusat
Éta dihambat. Ayeuna, panggunaan klinis utama kumpulan jaringan pendidikan médis sareng nyortir anesthesia intravena.

(3) bius lokal
Anesthesia kahontal ku cara ngalarapkeun ubar keur ngabius lokal kana bagian awak anu samentawis pikeun ngahalangan samentawis konduksi saraf indrawi
Pangaruh analgesik.
1. Anesthesia topical ngarujuk kana kaayaan henteu nyeri anu dihasilkeun ku kontak antara anestesi lokal kalayan perméabilitas anu kuat sareng mukosa lokal.
2 .. Anesthesia infiltrasi lokal disebut anesthesia infiltrasi lokal, di mana suntikan stratifikasi anestetik lokal sapanjang tungtung saraf blok sisir bedah dina jaringan.
3. Blok saraf Anesthesia lokal dihasilkeun ku cara nyuntikkeun ubar bius lokal di sakitar batang saraf anu ngalebetkeun hiji daérah.
Blok régional Obat ubar bius disuntik di sakitar sareng dina dasar daérah bedah pikeun ngahalangan ujung saraf anu lebet kana wilayah bedah anu disebut zona
Anesthesia blok domain.
5. Anesthesia intraspinal Anesthesia lokal disuntik kana kanal tulang tonggong pikeun ngahalangan bagéan saraf tulang tonggong, hasilna anesthesia dina sababaraha bagéan awak
Mabok. Numutkeun suntikan clearance mah béda, tiasa dibagi kana médis | kumpulan net pendidikan subarachnoid blok anesthesia sareng blok epidural
Anestesi histeris.

(4) ubar bius sanyawa
Metode anesthesia tunggal ngagaduhan kaunggulan sareng karugian masing-masing, sareng panggunaan rupa-rupa ubar bius atanapi ragam metode anesthesia pikeun saling gawé bareng
Lila make up pondok, supados kéngingkeun pangaruh anu langkung saé tibatan metode tunggal - anesthesia, disebat anesthesia senyawa, klinis ogé katelah anesthesia saimbang.


Pos waktos: Apr-13-2021