Definisi bius

Definisi mesin anesthesia nyaéta ngajantenkeun awak pasién atanapi bagianna samentawis kaleungitan perasaan nyeri. Definisi lengkep nyaéta ngajantenkeun awak pasién atanapi bagian saheulaanan kaleungitan eling sareng refleks ku cara naon waé, pikeun nampa pangobatan kalayan lancar, sareng gancang sareng lengkep balikkeun intuisi aslina sareng refleks saatos operasi.

Anesthesia dibagi kana anesthesia umum sareng anesthesia non-general (anesthesia lokal).

Anesthesia umum mangrupikeun ciri pancegahan otak, leres-leres kaleungitan kasadaran, pasién henteu ngan ukur ngaraos nyeri, bahkan sieun, capé sareng teu raoseun bakal leungit, sareng pasiénna henteu ngagaduhan refleks sukarela atanapi sukarela, nyaéta, pasién dina prosés operasi, operasi moal ngagaduhan réaksi atanapi pangaruh. Kusabab penderita henteu gaduh persépsi sareng réfléksi anu sami pikeun operasi, sakapeung kusabab ieu, dokter henteu tiasa komunikasi sareng pasién, penderita boro-boro ngajaga fungsi fisiologisna sorangan, anu ogé bakal nyandak tingkat résiko anu tangtu pikeun pasien.

Metode anesthesia umum ngagaduhan hukum anesthesia inhalasi sareng hukum anesthesia suntikan umumna dua rupa.

Anesthesia disedot ngalibatkeun nyeuseup campuran gas (pikeun mastikeun konsentrasi oksigén anu tangtu) pikeun masihan anesthesia umum pasién.

Anesthesia suntik nyaéta suntikan bius cairan kana awak kanggo masihan bius umum.

Anesthesia inhalasi sareng anesthesia suntikan, anesthesia inhalation relatif langkung ageung tibatan sababaraha, sabab nalika anesthesia inhalation, campuran anesthesia inhalation gas campuran ogé ngagaduhan napas, anesthesiologist tiasa nyaluyukeun konsentrasi gas campuran anesthesia iraha waé, dina raraga ngarobih jero bius. Nalika nyuntik bius, henteu gampang pikeun ngarobah jero bius. Upami bius teuing jero atanapi teuing deet, sakapeung dugi ka sababaraha tingkat, éta henteu ngan ukur mangaruhan operasi, tapi ogé rentan ka bahaya kahirupan. Janten ayeuna, bius umum anu dianggo di rumah sakit utamina bius inhalasi.


Pos waktos: Apr-13-2021