Ngeunaan anesthesia lokal

Bubuka

Anesthesia lokal (anesthesia lokal) mangrupikeun cara pikeun ngahalangan samentawis konduksi saraf di daérah anu tangtu awak pikeun ngahasilkeun bius, anu disebat anesthesia lokal.

Dibandingkeun sareng anesthesia umum, éta teu aya pangaruh dina pikiran, sareng éta ogé tiasa ngagaduhan tingkat analgesia postoperative. Dina waktos anu sasarengan, gampang dioperasikeun, aman, sareng kirang komplikasi. Éta henteu aya pangaruh pisan kana fungsi fisiologis pasién sareng tiasa ngahalangan sagala rupa saraf anu goréng. réaksi.

Klasifikasi

Pamakéan ubar anu ngahalangan konduksi saraf pikeun ngurung bius kana bagian awak tertentu anu disebut anesthesia lokal. Nalika saraf indrawi diblokir, nyeri sareng sensasi lokal dihambat atanapi ngaleungit; nalika saraf motor diblokir dina waktos anu sami, gerakan otot lemah atanapi leres santai. Blok ieu samentawis sareng leres-leres dibalikkeun.

Anesthesia lokal saderhana sareng gampang diimplementasikeun, aman, tiasa ngajaga sabar hudang, ngaganggu sakedik fungsi fisiologis, sareng ngagaduhan komplikasi anu langkung saeutik. Éta cocog pikeun operasi alit sareng sedeng kalayan watesan deet. Nanging, nalika dianggo dina operasi ageung sareng jero, rénghap nyeri seringna henteu cekap, sareng rélaxasi otot henteu saé. Anesthesia dasar atanapi anesthesia bantu kedah dianggo pikeun pasién anu henteu gampang gawé bareng, khususna di murangkalih, janten ruang lingkup aplikasi terbatas. Anestetik lokal anu biasa dianggo nyaéta éster sapertos procaine, tetracaine sareng amides sapertos tutupocaine. Dina raraga ngagunakeun bius lokal aman sareng pantes, urang kedah wawuh kana farmakologi anestetik lokal, anatomi saraf periferal, sareng prinsip dasar tina anesthesia lokal.

Fitur

Dibandingkeun sareng anesthesia umum, anesthesia lokal ngagaduhan kaunggulan anu unik dina sababaraha aspek. Mimiti, anesthesia lokal teu aya pangaruh kana eling; kaduana, anesthesia lokal ogé tiasa ngagaduhan tingkat analgesia pasca operasi; Salaku tambahan, anesthesia lokal gampang dioperasikeun, aman, sareng kirang komplikasi, sareng sakedik pangaruhna kana fungsi fisiologis pasién, anu tiasa ngahambat Éta tiasa ngeureunkeun sababaraha réaksi neurologis anu ngarugikeun, ngirangan réspon setrés anu disababkeun ku trauma operasi sareng gancang cageur.

Nanging, anesthesia lokal sareng anesthesia umum sering silih lengkepan sacara klinis, sareng dua metode anesthesia ieu moal tiasa diasingkeun sacara lengkep. Sabalikna, aranjeunna kedah dianggap salaku bagian tina rencana anesthesia khusus pikeun penderita khusus. Pikeun barudak, penderita gering méntal atanapi teu sadar, ubar bius lokal henteu kedah dianggo nyalira pikeun ngarengsekeun operasi, sareng bius dasar atanapi bius umum kedah dilengkepan; anesthesia lokal ogé tiasa dianggo salaku alat bantu anesthesia umum pikeun ningkatkeun pangaruh ubar bius sareng ngirangan jumlah anesthesia umum.


Pos waktos: Apr-13-2021